Xiaomi’nin İlk Otomobili: SU7

Xiaomi’nin İlk Otomobili: SU7

Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2023’te ilk elektrikli otomobili SU7’yi tanıttı. SU7, “Speed Ultra” anlamına gelen SU kısaltmasından adını alıyor ve Xiaomi’nin “süper elektrik motoru” teknolojisiyle Tesla ve Porsche’nin elektrikli araçlarından daha hızlı ivmelenme yeteneklerine sahip.

SU7, 4997 mm uzunluk, 1963 mm genişlik ve 1455 mm yükseklik değerine sahip. Dingil mesafesi tam 3 metre olan otomobil, kabin içindeki yolculara konforlu bir sürüş ve yolculuk deneyimi sunacak.

Otomobilin ön yüzü, Tesla’nın Model S’ine benzer bir tasarıma sahip. Keskin çizgiler ve geniş bir ızgara, otomobile güçlü ve agresif bir görünüm kazandırıyor. Ön farlar, LED teknolojisine sahip ve gündüz farları olarak da kullanılabiliyor.

Otomobilin arka tarafı, daha sade bir tasarıma sahip. Led arka farlar, otomobilin genişliğini vurgularken, arka tamponda yer alan difüzör, otomobile sportif bir görünüm kazandırıyor.

SU7’nin iç tasarımı, Xiaomi’nin akıllı telefonlarından ve diğer elektronik cihazlarından tanıdığımız minimalist bir tasarıma sahip. Kokpitte yer alan büyük dokunmatik ekran, otomobilin tüm işlevlerini kontrol etmek için kullanılabiliyor.

Otomobilin motoru, iki adet 250 kW’lık elektrik motorundan oluşuyor. Bu motorlar sayesinde, SU7 0’dan 100 km/s hıza sadece 2,9 saniyede ulaşabiliyor. Otomobilin maksimum hızı ise 260 km/s.

SU7’nin batarya kapasitesi 108 kWh. Bu batarya ile otomobil, tek bir şarjla 668 kilometreye kadar menzil sunuyor. 5 dakikalık şarj ile 220 kilometre yol gidebilecek otomobil, 15 dakikalık şarj ileyse 510 kilometre menzil değerine ulaşabiliyor.

Xiaomi SU7, Çin’de 2024 yılı ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Otomobilin Türkiye’de satışa sunulup sunulmayacağı henüz belli değil.

Xiaomi SU7, elektrikli otomobil pazarında iddialı bir giriş yapmaya hazırlanıyor. Otomobilin güçlü performansı, şık tasarımı ve uzun menzili, onu Tesla ve Porsche gibi rakiplerin karşısına güçlü bir şekilde konumlandırıyor.

0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz
Devamını Oku

Sahibinden.com Neden Açılmıyor?

Sahibinden.com’a bugün gece saatlerinden beri erişim sorunları yaşanıyordu. Uygulama ve web sitesine erişimin kaybedildiği aktarıldı. Şirketin sosyal medya…