iOS 17.4 yayınlandı

Apple, 28 Mart 2024 tarihinde iPhone ve iPad kullanıcıları için iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini yayınladı. Bu güncelleme, yeni emoji karakterleri, Apple Podcast’ler için transkript özelliği, Müzik tanıma ile tanımlanan şarkıların Apple Müzik çalma listesine ve kitaplığına eklenmesi gibi birçok yenilik ve hata düzeltmesi içeriyor.

Apple, kendi ekosistemini büyük ölçüde değiştirecek iOS 17.4 ve iPadOS 17.4 güncellemelerini kullanıma sundu. Avrupa Birliği bölgesi için geçerli olacak bazı önemli yenilikler, App Store’un tekel olmasını engelliyor. Peki iOS 17.4 Türkiye’yi nasıl etkileyecek? İşte tüm yenilikler.

Kullanıcılar artık Apple’a ait olmayan uygulama mağazalarını keşfedebilecek ve daha açık bir ekosisteme geçiş yapacak. Ancak bu özelliklerin sadece AB için geçerli olacağını, yani ülkemizde App Store’un tek mağaza olmaya devam edeceğini hatırlatalım.

iOS 17.4 ile yeni ne var?

Avrupalı kullanıcılar için iOS 17.4 güncellemesi, iPhone’da alternatif uygulama mağazalarının, üçüncü taraf ödeme sistemlerinin ve alternatif tarayıcı motorları desteğinin önünü açıyor. Bu değişiklik sayesinde App Store dışından uygulama yüklemek mümkün olacak.

iOS 17.4’ün Öne Çıkan Özellikleri:

  • Yeni Emoji Karakterleri: Unicode 15.0 standardında yer alan 31 yeni emoji karakteri iOS 17.4 ile iPhone’lara geliyor. Bu emojiler arasında titreyen yüz, kalp eli, itfaiyeci, hamam böceği, el sallayan zenci ve daha fazlası yer alıyor.
  • Apple Podcast’ler için Transkript: Apple Podcast’ler uygulamasında artık dinlediğiniz podcast’lerin otomatik transkriptini görüntüleyebileceksiniz. Bu özellik, podcast’lerin içeriğini daha kolay takip etmenizi ve önemli noktaları kaçırmamanızı sağlayacak. (Türkçe dil desteği şu an için mevcut değil.)
  • Müzik Tanıma ile Tanımlanan Şarkılar Artık Apple Müzik’e Eklenebiliyor: Shazam veya Siri ile tanımladığınız şarkıları artık doğrudan Apple Müzik çalma listelerinize ve kitaplığınıza ekleyebileceksiniz.
  • Çalınan Aygıt Koruması Tüm Konumlarda Artırılmış Güvenlik Seçeneğini Destekliyor: Çalınan Aygıt Koruması özelliği, iPhone’unuzun kaybolması veya çalınması durumunda onu bulmanıza ve kilitlemenize yardımcı olur. iOS 17.4 ile bu özellik, tüm konumlarda artırılmış güvenlik seçeneğini destekliyor.
  • Diğer Yenilikler:
    • iPhone 15 modellerinde pil sağlığı raporunda iyileştirmeler
    • Apple Music Klasik’te belirli şarkıları doğrudan çalma listelerine ve kitaplığa ekleme
    • Siri’nin gelen mesajları desteklenen dillerde seslendirme becerisi
    • Mini oyunlar, chatbotlar ve eklentiler için uygulama içi satın alma sistemi desteği

iOS 17.4’ü Nasıl Yükleyebilirim?

iOS 17.4 güncellemesini indirmek için iPhone veya iPad’inizde Ayarlar > Genel > Yazılım Güncelleme menüsüne gidin. Güncellemeyi gördüğünüzde “İndir ve Yükle” butonuna tıklayarak işlemi başlatabilirsiniz.

iOS 17.4 ile İlgili Bilmeniz Gerekenler:

  • iOS 17.4 güncellemesi iPhone XR ve üzeri modeller için kullanılabilir.
  • Güncellemeyi yüklemeden önce iPhone veya iPad’inizi yedeklemeniz önerilir.
  • Güncelleme ile ilgili herhangi bir sorun yaşarsanız Apple’ın destek sayfasına bakabilirsiniz.
0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz