WordPress’te otomatik güncellemeler nasıl devre dışı bırakılır

WordPress 5.5’in piyasaya sürülmesiyle birlikte eklentiler ve temalar için otomatik güncellemeleri etkinleştiren yeni bir kullanıcı arayüzü seçeneği var. Etkinleştirilirse güncellemeler kullanıma sunuldukları gün uygulanır. Bunun hiçbir zaman güncelleme yapmayan insanları yakalamak için harika bir hamle olduğunu düşünsem de, özellikle aynı gün kullanıma sunulduklarında herkes için ideal olmayacak.

Ancak bu aynı zamanda kendi iş akışınıza ve sitelerinizi nasıl yönettiğinize de bağlıdır. Örneğin, belki bir WordPress bakım şirketi veya geliştiricisisiniz. Çoğu durumda, yeni bir güncellemeyi hemen uygulamadan önce bir test süreci vardır veya olması gerekir. Veya müşterilerinizin bu seçeneği kontrol panelinde hiç görmesini istemiyor olabilirsiniz.

Otomatik güncellemeleri (yalnızca kullanıcı arayüzü değil) devre dışı bırakmanın bir başka nedeni de, bunların WordPress kontrol panelinizde, özellikle de daha yavaş WordPress ana bilgisayarlarında performans sorunlarına neden olabilmesidir . Eklentilerin, temaların ve çekirdek ping’in güncellemeleri ne sıklıkla kontrol ettiğine şaşırabilirsiniz.

Bugün size WordPress eklentileri ve temalarının yanı sıra çekirdekte de kullanıcı arayüzü seçeneği de dahil olmak üzere otomatik güncellemeleri nasıl devre dışı bırakabileceğinizi göstereceğim.

WordPress eklentileri (UI) için otomatik güncellemeler nasıl devre dışı bırakılır 

Otomatik eklenti güncellemeleri için WordPress kontrol panelindeki kullanıcı arayüzü bölümünü (bağlantı) devre dışı bırakmak için sitenize aşağıdaki filtreyi ekleyin. Ücretsiz Kod Parçacıkları eklentisini kullanmanızı öneririz . Ayrıca sitenizin dosyasına da ekleyebilirsiniz 

add_filter( 'plugins_auto_update_enabled', '__return_false' );

WordPress temaları için otomatik güncellemeler nasıl devre dışı bırakılır 

Otomatik tema güncellemeleri için WordPress kontrol panelindeki kullanıcı arayüzü bölümünü (bağlantı) devre dışı bırakmak için sitenize aşağıdaki filtreyi ekleyin. Ücretsiz Kod Parçacıkları eklentisini kullanmanızı öneririz . Ayrıca sitenizin dosyasına da ekleyebilirsiniz 

functions.php.add_filter( 'themes_auto_update_enabled', '__return_false');

WordPress için otomatik güncellemeler nasıl devre dışı bırakılır (çekirdek) 

Varsayılan olarak her WordPress sitesinde küçük çekirdek sürümler ve çeviri dosyaları için otomatik güncellemeler etkindir.

Tüm otomatik güncellemeleri devre dışı bırak

Sitenizin her yönü için WordPress otomatik güncellemelerini devre dışı bırakmak için aşağıdakileri dosyanıza ekleyin wp-config.phpNot: Güncellemelerinizi ve her şeydeki sekmeleri takip etmediğiniz sürece bu yöntemi önermiyorum.

define('AUTOMATIC_UPDATER_DISABLED', true);

Yalnızca temel güncellemeleri devre dışı bırak

Bazı barındırma sağlayıcıları bir süre sonra çekirdeği otomatik olarak güncelleyebilir. Eğer bunu engellemek istiyorsanız aşağıdakileri dosyanıza ekleyebilirsiniz 

wp-config.php.define('WP_AUTO_UPDATE_CORE', false);

Otomatik güncellemeleri bir WordPress eklentisi ile yönetin 

Ücretsiz Easy Updates Manager eklentisiyle eklenti, tema ve temel güncellemeleri de yönetebilirsiniz . Eklentiler ve temalar için ayarları ayrı ayrı ayarlayabilirsiniz. Ayrıca WordPress 5.5’i de destekler ve kontrol panelindeki bağlantılar “Kolay Güncelleme Yöneticisi tarafından yönetilir” olarak görünür.

WordPress güncellemelerini bir eklentiyle yönetin
WordPress güncellemelerini bir eklentiyle yönetin

Özet

Umarız bu, WordPress güncellemelerinizi biraz daha iyi yönetmenize yardımcı olur! Yine, bu gerçekten iş akışınıza ve halihazırda güncellemeleri nasıl yaptığınıza bağlıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

https://blog.verilink.com.tr/wordpress-klavye-kisayollari/

0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz