WordPress Alan Adınızı Nasıl Değiştirirsiniz

wordpress change domain

Alan adlarını değiştirmek ilk başta oldukça göz korkutucu bir görev gibi görünebilir, ancak öyle olmak zorunda değil. Genellikle bu, trafiğin eski alan adınızdan (eskialan.com) yeni alan adınıza (yenialanadi.com) yönlendirilmesini içerir. Birçok insanın en büyük ve geçerli endişelerinden biri, işinize zarar vermemek için tüm süreç boyunca SEO avantajlarını (sıralamalar, trafik, geri bağlantılar) nasıl koruyacağınızdır.

Alan Adlarını Değiştirme Nedenleri

Alan adlarını değiştirmek isteyebileceğiniz birçok farklı neden vardır. İşte birkaç yaygın örnek:

  • İşletmeniz bir addan diğerine yeniden markalaşıyor ve buna eşlik edecek yeni bir alan adınız var.
  • Belki de daha az popüler olan bir üst düzey alan adı (TLD) ( .net veya .io gibi ) kullanıyordunuz ve sonunda işletmeniz için o yeni ve parlak .com alan adını satın aldınız.
  • Birden fazla mülkü tek bir alanda birleştirmeniz.
  • Eski alan adınız site genelinde bir cezaya maruz kalıyor ve sıfırdan başlamanız gerekiyor.

Dikkate Alınması Gereken Önemli Noktalar

Alan adınızı değiştirme söz konusu olduğunda birkaç uyarı ve hatırlamanız gereken önemli noktalar vardır.

URL Yapısı

Yalnızca alan adlarını değiştiriyorsanız aynı URL yapısını korumanız önerilir. Örnek : . Teorik olarak isimleri ve yapıyı aynı anda değiştirebilirsiniz, ancak genel olarak SEO söz konusu olduğunda ne kadar az değişiklik olursa o kadar iyidir. Alan adı değişikliği zaten oldukça büyük bir değişiklik. 😉olddomain.com/about-us/newdomain.com/about-us/

Eski siteniz güzel kalıcı bağlantılar kullanmıyorsa  (ki bunlar SEO açısından daha iyidir), o zaman muhtemelen önce yeni alan adınıza geçmek, altı ay beklemek ve ardından yapıyı değiştirmek daha iyi olacaktır.

WordPress kalıcı bağlantıları
WordPress kalıcı bağlantıları

HTTPS

Mevcut siteniz HTTP üzerinden çalışıyorsa, HTTPS’ye geçiş yapmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz . Bu, tüm URL yapınızı değiştirmekten biraz farklıdır ve uzun vadede meyvelerini alacaksınız. Temmuz 2018 itibarıyla Google Chrome, HTTPS olmayan tüm siteleri “güvenli değil” olarak işaretlemeye başladı. HTTPS’nin diğer faydaları arasında şifreleme, daha iyi yönlendirme verileri, HTTP/2 ile performans iyileştirmeleri yer alır ve hatta bir SEO sıralama sinyalidir.

Alan adlarını değiştirirken kolaylıkla HTTPS’ye geçiş yapabilirsiniz.

Ayrıca siteniz zaten HTTPS ise, devam etmeden önce 301 yönlendirmeleriniz için bir planınızın olması önemlidir . Bunun nedeni, istemcinin yönlendirmeyi görmeden önce ana makineye bir SSL bağlantısı kurması gerekmesidir. Bu konuyu ayrıntılı olarak ele aldığımız 301 yönlendirmeleri bölümümüze geçin .

İndeksleme ve Tarama

Trafikte geçici olarak hafif bir düşüş görürseniz WordPress alan adınızı değiştirdiğinizde paniğe kapılmayın. Google’ın yeni URL’lerinizi yeniden dizine eklemesi ve taraması birkaç hafta süreceğinden bu normaldir.

WordPress Alan Adı Nasıl Değiştirilir?

WordPress alan adınızı nasıl değiştireceğinizle ilgili aşağıdaki adımları izleyin.

1. Mevcut WordPress Sitesini Yedekleyin

WordPress alan adınızı değiştirmeden önce yapmanız gereken ilk şey mevcut sitenizi yedeklemektir. Bu şekilde ne olursa olsun, gerektiğinde her zaman geri dönebilirsiniz.

Seçenek 1 – Sitenizi WordPress Eklentisiyle Yedekleyin

Ayrıca WordPress sitenizi üçüncü taraf bir eklentiyle de yedekleyebilirsiniz. Her zaman artımlı yedekleme seçeneklerine sahip olanları kullanmanızı öneririz . Bu eğitim için muhtemelen artımlı özelliğe ihtiyacınız olmayacak olsa da, artımlı özellik sunucu yükünü ve disk alanını azalttığından ve güvenilirliği artırmaya yardımcı olduğundan, bunlar hakkında bilgi sahibi olmanız veya uzun vadede yatırım yapmanız gereken özellikler bunlardır. Önerilen eklentilerin listesi aşağıda verilmiştir:

  • VaultPress  (premium)
  • ManageWP Yedeklemeleri  (premium)
  • WP Time Capsule  (premiumda artımlı seçenek)

Veya yalnızca bir defaya mahsus bir yedekleme istiyorsanız, ücretsiz Duplicator eklentisini kullanabilir ve yerel bir arşiv yedeği oluşturabilirsiniz .

Arşiv ve yükleyici dosyalarını indirin
Duplicator eklentisiyle WordPress yedeklemesi oluşturun

Seçenek 3 – WordPress Sitenizi Manuel Olarak Yedekleyin

Üçüncü seçeneğiniz ise MySQL dosyanızı dışa aktarıp SFTP aracılığıyla sitenize bağlanıp dosyalarınızı indirerek WordPress sitenizi manuel olarak yedeklemektir . Özel bir yapılandırmanız olmadığı sürece, genellikle yalnızca klasörünüzü indirmeniz gerekir /wp-content/(çünkü bu, eklentilerinizi, temalarınızı ve yüklenen medyanızı içerir).

WordPress wp içerik klasörü
WordPress wp içerik klasörü

2. Yeni Bir Site Oluşturun, Klonlayın veya Mevcut Site Adresini Güncelleyin

3. Tüm Dahili ve Sabit Kodlanmış Bağlantıları Güncelleyin

Artık WordPress site adresinizi ve URL’nizi yeni alan adıyla değiştirdiğinize göre, tüm dahili ve sabit kodlu bağlantılarınızı güncellemenin zamanı geldi. Genel olarak, URL’leri sabit kodlamanız önerilmez, ancak büyük olasılıkla zamanla siz de bunu yapacaksınız, bunu hepimiz yapıyoruz. Bu, kendi içeriğiniz, medyanız, sitenizdeki JavaScript ve CSS bağlantıları vb. arasındaki bağlantıları içerir. Aşağıda, bağlantılarınızı güncellemek için kullanabileceğiniz birkaç seçenek bulunmaktadır.

 Veritabanında aramak istediğiniz değeri  arama alanına girin  ; bu durumda bu bizim eski etki alanımızdır: https://olddomain.com. (Doğru protokolü kullandığınızdan emin olun: HTTP:// veya HTTPS://)

  1.  Aradığınız değerin yerine kullanılması gereken yeni değeri değiştirme alanına girin  . Bu durumda yeni etki alanımızdır:  https://newdomain.com.
  2. İlk önce ” Kuru Çalıştırma ” seçeneğinin seçildiğinden emin olun; çünkü bu, gerçekte değiştirme işlemi yapılmadan kaç tane değiştirme yapılacağını sayacaktır. Ardından “Değiştir”i tıklayın.
  3. Daha sonra veritabanında değişiklik yapmak için Kuru Çalıştırma seçilmeden “Değiştir”i tekrar çalıştırabilirsiniz.
WordPress veritabanında arayın ve değiştirin
WordPress veritabanında arayın ve değiştirin

 Ek ayrıntılar için arama ve değiştirme eğitimimize göz atın  . Bu konuda yardıma ihtiyacınız olursa her zaman destek ekibimize ulaşabilirsiniz.

Seçenek 2 – Bağlantıları WordPress Eklentisiyle Güncelleyin

Kullanabileceğiniz başka bir kolay yöntem de  Delicious Brains’in muhteşem WordPress ekibi tarafından sunulan  Better Search Change adlı ücretsiz eklentidir . Basitçe yükleyin, eski alan adınızı ve yeni alan adınızı girin ve işiniz bitti!

Seçenek 3 – WP-CLI ile Ara ve Değiştir

Komut satırından ayrılmayı sevmeyen teknoloji meraklısı kişiler ve geliştiriciler için, bağlantılarınızı  WP-CLI kullanarak da güncelleyebilirsiniz . Bu gelişmiş aramaya göz atmanızı ve WP-CLI kılavuzunu değiştirmenizi öneririz  .

CDN’nizi güncelleyin

Eğer cdn.domain.com gibi bir CNAME ile birlikte bir CDN kullanıyorsanız, muhtemelen yukarıda paylaştığımız adımları da tekrar çalıştırmak isteyeceksiniz, ancak bu sefer özel CDN URL’nizi değiştireceksiniz. Bunun nedeni, bazı şeylerin bazen kopyalama ve yapıştırma nedeniyle kazara sabit kodlanma eğiliminde olmasıdır

https://cdn.olddomain.comİle değiştirin https://cdn.newdomain.com.

 Etki alanınız değiştiği için büyük olasılıkla CDN’niz için yeni bir CNAME DNS kaydı da eklemeniz gerekecektir .

4. 301 Yönlendirmeleri Ekleyin

Daha sonra 301 yönlendirmelerini eklemenin zamanı geldi. Bu, alan adı değişikliğinin açık ara en önemli kısımlarından biridir . Bu, eski alanınızdan (eskialanadi.com) gelen tüm trafiğin otomatik olarak yeni alanınıza (yenialanadi.com) yönlendirilmesini sağlar. 301 yönlendirmelerinin bu kadar önemli olmasının birkaç nedeni:

  • Zamanla insanlar sitenize ve içeriğinize geri bağlantı verir. Geri bağlantılar Google tarafından sıralama sinyali olarak kullanılır. Bu nedenle “bağlantı suyu” dedikleri şeylerden hiçbirini kaybetmek istemezsiniz. Başka bir deyişle, bağlantıların otoritesi vardır ve bunları aniden kaybederseniz sitenizin SEO’su ciddi şekilde zarar görebilir ve iyileşmesi uzun zaman alabilir. Birçok SEO uzmanına ve vaka çalışmasına göre, 301 yönlendirmeleri bağlantı akışının %90-99’unu geçmektedir.
  • Geri bağlantılarla ilgili SEO’nun yanı sıra yönlendirmeler de kullanılabilirlik açısından önemlidir. İstediğiniz son şey, birisinin bir geri bağlantıya tıklaması ve artık sitenize ulaşamamasıdır. Kırık bağlantılar asla iyi değildir.
  • Sosyal sinyaller başka bir sıralama faktörü türüdür, ancak bazıları bu noktada aynı fikirde olmayabilir. Her iki durumda da, sitenize Pinterest veya Twitter gibi sosyal medya sitelerinden gelen bağlantıların aniden çalışmaması hiçbir zaman iyi bir şey değildir.

Yönlendirme eklemezseniz, şüphesiz web sitenize zarar verecektir.

Uyarı – Yönlendirmeleri Sonsuza Kadar Açık Bırakmalısınız

İşte burası biraz zorlaşabilir. Eski alanınızda çok fazla geçmişiniz varsa, büyük olasılıkla 301 yönlendirmelerinizi sonsuza kadar (veya en azından çok uzun bir süre) açık bırakmak isteyeceksiniz.  Neden? Çünkü geri dönüp tüm geri bağlantılarınızı manuel olarak güncellemeyi istemediğiniz sürece ki bu imkansızdır, bunları kaldırmak size zarar verebilir. Bu, muhtemelen eski alan adını  da sonsuza kadar yenilemeye devam etmeniz gerektiği anlamına gelir.

Ayrıca, 301 yönlendirmeleriyle ilgili olarak, eski alan adınız HTTPS üzerinden çalışıyorsa, bu, üzerinde bir SSL sertifikasının da yüklü olması gerektiği anlamına gelir. Bunun nedeni, istemcinin yönlendirmeyi görmeden önce ana makineye bir SSL bağlantısı kurması gerekmesidir. Ancak endişelenmeyin, bu, eski sitenizi/barındırma sisteminizi çalışır durumda tutmanız gerektiği anlamına gelmez.

Aşağıda 301 yönlendirmelerinin nasıl ekleneceğine ilişkin talimatlar verilmiştir. Bu yönlendirmeler eski alan adınızın barındırıldığı yerde yapılır. Eski alan adınız ve/veya hostinginizden kurtulmak istiyorsanız, bu konuya biraz daha detaylı olarak değineceğiz.

Seçenek 1 – Sunucu Düzeyinde Yönlendirmeler Ekleme

Apache’de .htaccess

WordPress siteniz Apache üzerinde çalışıyorsa , aşağıdaki kuralı eski sitenizin , genellikle sitenizin kökünde bulunan .htaccess dosyasına ekleyebilirsiniz.

#Options +FollowSymLinks
RewriteEngine on
RewriteRule (.*) https://newdomain.com/$1 [R=301,L]

Nginx

WordPress siteniz Nginx üzerinde çalışıyorsa eski sitenizin config dosyasına aşağıdaki kuralı ekleyebilirsiniz.

server {
server_name example.com;
return 301 $scheme://newdomain.com$request_uri;
}

Seçenek 2 – Sunucunuzla Yönlendirme Ekleme

olddomain.com - ^(.*)$ - https://newdomain.com$1

Daha sonra tüm backlink suyunuzu koruduğunuzdan emin olmak için bu yönlendirmeyi sonsuza kadar yerinde bırakabilirsiniz.

Seçenek 3 – Cloudflare ile 301 Wildcard Yönlendirmesi Ekleme

SSL 301 yönlendirme sorununu aşmanın üçüncü yolu Cloudflare kullanmaktır. Bağlı bir barındırma olmasa bile sitenize ücretsiz olarak 301 yönlendirmeleri eklemenize olanak tanırlar. 🤘 Bu, eski ana makinenizi yerinde tutma konusunda endişelenmenize veya herhangi bir ek yapılandırma yapmanıza gerek kalmadan yönlendirmeler eklemenin etkili bir yolu olabilir.

Joker karakter yönlendirmesi, eskialanadi.com/blog’a erişmeye çalışan tüm trafiğin yenialanadi.com/blog’a yönlendirilmesini sağlar. Dolayısıyla bu örnekte aşağıdaki 301 yönlendirmeleri çalışır:

http://olddomain.com/301, https://newdomain.com
https://olddomain.com/301’e yönlendirir, https://newdomain.com
http://olddomain.com/*301’e yönlendirir, https://newdomain.com/*
https://olddomain.com/*301’e yönlendirirhttps://newdomain.com/*

Bu, hem HTTP hem de HTTPS sürümlerindeki tüm geri bağlantıların SEO amacıyla kopmamasını sağlar. Joker karakter yönlendirmesi eklemek için eski alanınızı Cloudflare’e eklemeniz ve ardından bunun için bir “Yönlendirme URL’si” sayfa kuralı oluşturmanız yeterlidir. “301 – Kalıcı Yönlendirme”yi seçtiğinizden ve aşağıda gösterildiği gibi doğru sözdizimini kullandığınızdan emin olun.

Cloudflare 301 yönlendirme sayfa kuralı
Cloudflare 301 yönlendirme sayfa kuralı

Seçenek 4 – Etki Alanı Kayıt Kuruluşu ile 301 Joker Karakter Yönlendirmesi Ekleme

Yönlendirme eklemenin dördüncü yolu , alan adı kayıt şirketi düzeyinde olacaktır . NameCheap gibi bazı alan adı kayıt şirketleri 301 joker karakter yönlendirmelerini destekler. Ancak bu seçenek yalnızca bir HTTP sitesini bir HTTP veya HTTPS sitesine yönlendiriyorsanız işe yarar. HTTPS’den HTTPS’ye yönlendirmelerin düzgün çalışması için orijinal alan adının bir SSL sertifikasına ihtiyacı olduğunu unutmayın.

Yönlendirmelerinizi İki Kez Kontrol Edin

Yönlendirmeleri uyguladıktan sonra, yönlendirmelerinizin düzgün çalıştığından emin olmak için Yönlendirme izleyici gibi ücretsiz bir araç kullanabilirsiniz; bu sayede yanlışlıkla ziyaretçilerinize ‘ çok fazla yönlendirme ‘ hatasının görünmesini tetikleyen bir yönlendirme döngüsü eklemediğinizden emin olursunuz. . Ayrıca oldukça kullanışlı olan harika bir küçük Chrome uzantısı olan Redirect Path da var !

Yönlendirme izleyicisi
Yönlendirme izleyicisi

Sitenize yönlendirmeler ekledikten sonra URL’lerinizin farklı varyasyonlarını test etmeniz çok önemlidir. Bir şeyler düzgün çalışmıyorsa yardım için WordPress sunucunuzla da iletişime geçebilirsiniz. Performans sorunlarına neden olabileceğinden, birbirine zincirlenmiş çok fazla yönlendirmenizin olmadığından emin olmak için kontrol etmeniz de önemlidir.

Daha hızlı performans için WordPress yönlendirmeleri ve en iyi uygulamalar hakkındaki ayrıntılı yayınımıza göz atın  veya aşağıdaki video sürümünü izleyin:

5. Google ve Bing’i güncelleyin

Artık eski alan adı yönlendirme isteklerinizi yeni alan adınıza aldığınıza göre, web mülklerinizi Google Search Console ve Bing Web Yöneticisi Araçları ile güncelleme zamanı geldi . Bunları eskialanadi.com’unuz için hiç ayarlamadıysanız, devam edin ve bunları oluşturun, doğrulayın ve yenialanadi.com’unuz için adımları tekrarlayın. Daha sonra aşağıdaki adımları izleyin. Google Arama Konsolu ve Bing Web Yöneticisi Araçları arasında toplamda dört mülkünüz olmalıdır (iki eski ve iki yeni).

Google Search Console’da Adres Değişikliği

Google Search Console’da “adres değişikliği” dedikleri şeyi yapmak isteyeceksiniz. Bu çok önemlidir, çünkü Google’ın her şeyin değiştiğini anında bilmesini sağlar. O halde bu adımı atlamayın! Hem eski alan adınız hem de yeni alan adınız için doğrulanmış bir mülke ihtiyacınız olacak.

Eski alan adınızın profiline tıklayın, sağ üst köşedeki dişli çark simgesini tıklayın ve “Adres Değişikliği”ni seçin. Ardından kalan talimatları izleyin.

Google Search Console ile Adres Değişikliği
Google Search Console ile Adres Değişikliği

Önemli

“Adres Değişikliği” aracı şu anda yalnızca yeni Google Search Console’da kullanılabilmektedir.

Siteniz yalnızca yeni Google Search Console’da bulunuyorsa . “URL öneki” yöntemini kullanarak tekrar kolayca ekleyebilir ve daha sonra eski Google Search Console üzerinden sitenize erişebilirsiniz . Büyük ihtimalle bu aracı eninde sonunda yeni GSC’ye taşıyacaklar.

Google Arama Konsolu URL öneki
Google Arama Konsolu URL öneki

Bing Web Yöneticisi Araçları’nda Site Taşıma

Tıpkı Google Arama Konsolu gibi, Bing Web Yöneticisi Araçları da “Site Taşıma” adı verilen aynı türde bir işleme sahiptir. Ve yine hem eski alan adınız hem de yeni alan adınız için doğrulanmış bir mülke ihtiyacınız olacak.

Eski alan adınızın profilini tıklayıp “Teşhis ve Araçlar > Site Taşıma” seçeneğini tıklamanız yeterlidir. Ardından “URL’leri bu siteden başka bir doğrulanmış siteye taşıma” seçeneğini seçin.

Bing Web Yöneticisi Araçları'nda site taşıma
Bing Web Yöneticisi Araçları’nda site taşıma

6. Yeni Site Haritası Dosyaları Gönderin

Artık yeni doğrulanmış web mülkleriniz olduğuna ve onları alan değişikliğinizle ilgili bilgilendirdiğinize göre, yeni site haritası dosyanızı göndermeniz önerilir . Bir site haritası temel olarak herkese açık olmasını istediğiniz URL’lerin bir listesidir. Bu gerekli değildir ancak büyük olasılıkla tarama ve yeniden dizine ekleme sürecini hızlandırmaya yardımcı olacaktır.

Yoast SEO eklentisini kullanıyorsanız XML site haritası dosyanızın bağlantısını “SEO” → “Genel” altında bulabilirsiniz. “Özellikler” sekmesine ve ardından XML site haritaları başlığının yanındaki soru işareti ipucuna tıklayın. URL şuna benzemelidir:https://newdomain.com/sitemap_index.xml

WordPress site haritası dosyası
WordPress site haritası dosyası

Site Haritasını Google Arama Konsoluna Gönderin

Google Search Console’da yeni site haritanızı “Dizin → Site Haritaları” altında gönderebilirsiniz. Yoast SEO’dan aldığınız URL’yi girin ve “Gönder”e tıklayın.

Site haritası dosyasını Google Search Console'a gönderin
Site haritası dosyasını Google Search Console’a gönderin

Bing Web Yöneticisi Araçları’nda Site Haritasını Gönderin

Bing Web Yöneticisi Araçları’nda yeni site haritanızı “Tarama > Site Haritaları” altında gönderebilirsiniz. “Site Haritası Ekle/Test Et” seçeneğine tıklayın ve Yoast SEO’dan aldığınız URL’yi girin.

Site haritası dosyasını Bing Web Yöneticisi Araçları'na gönderin
Site haritası dosyasını Bing Web Yöneticisi Araçları’na gönderin

7. Google Analytics’i ve Google Search Console’u güncelleyin

Bir sonraki adım Google Analytics profilinizi güncellemektir. Sitenizde Google Analytics kullanmıyorsanız , bu, sitenizdeki trafiği, kalıpları ve dönüşümleri analiz etmenin açık ara en iyi ücretsiz yoludur! Bunu yapmanın en kolay yolu “Yönetici”yi tıklayıp “Mülk Ayarlarınıza” gidip varsayılan URL’yi güncellemektir. Yeni bir mülk oluşturmak yerine mevcut mülkünüzü değiştirmenizi tavsiye etmemizin nedeni, bunun geçmişi ve trafiği ileride karşılaştırmayı çok daha kolay hale getirmesidir (özellikle aynı URL yapısını koruyorsanız).

Google Analytics profilini güncelleyin
Google Analytics profilini güncelleyin

Google Search Console’u yeniden bağlayın

Aynı sayfanın altında, Google Search Console profilinizi Google Analytics’e yeniden bağlamak isteyeceksiniz. Basitçe “Search Console’u Ayarla”ya tıklayın ve adımları izleyin. Bu, Açılış sayfaları, Ülkeler, Cihazlar ve Sorgular (muhtemelen en önemlisi) gibi ekstra verilerin Analytics’teki “Edinme > Search Console” bölümüne aktarılmasına olanak tanır.

Google Search Console ile Analytics'i yeniden bağlayın
Google Search Console ile Analytics’i yeniden bağlayın

8. Çeşitli Alan Adı Değişikliği Güncellemeleri ve Kontrolleri

Her web sitesinin farklı yazılım ve hizmetler kullanması nedeniyle büyük olasılıkla kontrol etmek isteyeceğiniz birkaç ek şey daha olacaktır. Aşağıda, deneyimlediğimiz bazı yaygın deneyimlerden derlediğimiz bir liste bulunmaktadır:

  • Sitenizi taşıdıysanız veya klonladıysanız genellikle  robots.txt dosyasında değişiklikler veya yanlış yapılandırmalar görürüz .
  • Disqus gibi bir yorum eklentisi kullanıyorsanız Disqus yorumlarınızı yeni bir alana taşımanız gerekecektir.
  • E-posta pazarlama yazılımınız varsa, büyük olasılıkla alan adınızı güncellemeniz ve alan adınızın kimliğini yeni DNS kayıtlarıyla yeniden doğrulamanız gerekecektir .
  • Sosyal Medya Bağlantılarını Güncelleyin (Facebook Sayfası, Twitter Biyografisi, Pinterest, Google+ vb.)
  • PPC Reklam URL’lerini güncelleyin:  AdWords , Bing Ads, AdRoll, Facebook Reklamları vb.
  • Mediavine gibi herhangi bir bağlı kuruluş programına veya reklam ağına dahilseniz, adresinizi onlarla güncellemeniz ve yeniden onay sürecinden geçmeniz gerekebilir.
  • Açılan bozuk bağlantıları düzeltebilmeniz için yeni bir alana taşındıktan sonra 404 hatalarını izlediğinizden emin olun . Bunları Google Arama Konsolunda “Tarama > Tarama Hataları” altında görüntüleyebilir veya 404 hata raporuna sahip Yönlendirme gibi üçüncü taraf bir WordPress eklentisini kullanabilirsiniz. Not: Normalde bu tür şeyler için Google Search Console’u öneririz çünkü bunun gibi eklentiler yalnızca ek sunucu kaynaklarını kullanır.

Özet

Gördüğünüz gibi WordPress alan adınızı değiştirmenin pek çok yolu var. Ancak biraz dikkatli bir hazırlık ve doğru rehberlikle SEO avantajlarınızı korumanızı ve işletmenize zarar vermemenizi sağlayabilirsiniz. Unutmayın, küçük bir düşüş görebilirsiniz ve bu beklenen bir durumdur. Aynı şey web sitesinin yeniden tasarımı için de geçerlidir. Yeterince dikkatli olmazsanız SEO trafiğinizin çoğunu kaybedebilirsiniz . 

0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz