Grand Theft Auto VI’nın Çıkışı 2026’ya Ertelenebilir: Rockstar Çalışanları Ofise Geri Çağırıyor

Grand Theft Auto VI muhtemelen tarihin en çok beklenen oyunlarından biri; dünya çapında milyonlarca oyuncu yakında çıkacak olan açık dünya suç simülatörüne dair herhangi bir bilgi kırıntısını veya ekran görüntüsünü bekliyor. Ancak uzaktan çalışanlar Rockstar Games’in istenmeyen ofise dönüş talimatıyla uğraşırkenKotakuoyunun geliştirme süreci hakkında bilgisi olan kaynaklardan GTA 6’nın 2025 yayın penceresini kaçırıp 2026’ya kayabileceğini öğrendi.

Grand Theft Auto VI

Resmi olarak Aralık 2023’te açıklanan ( 2022’deki büyük sızıntının ardından ) GTA 6, 2013’teki GTA V’in heyecanla beklenen devamı niteliğindedir. Oyunun piyasaya sürülmesinden ve hala artan satış rakamlarından on yıldan fazla bir süre sonra Rockstar Games, Miami, Florida’nın kurgusal bir versiyonu olan Vice City’de geçen devam oyunu üzerinde yoğun bir şekilde çalışıyor. Oyunun 2025’te PS5 ve Xbox Series’e gelmesi planlanıyor ve dahili olarak plan hala bu. Durum hakkında bilgisi olan kaynaklar Kotaku’ya şu anda hedefin “2025 başı” olduğu söylendi.

Ancak Kotaku , devam filminin 2025’in sonlarına kadar çıkmama ihtimalinin giderek arttığını da öğrendi. Hatta üretimin geride kaldığı bildirildiğinden 2026’ya kayması da mümkün.

Şubat ayında, çok sayıda sızıntının ardından Bloomberg , Rockstar Games’in Nisan ayından itibaren çalışanlarına haftada beş gün ofiste işe dönme zorunluluğu getirdiğini bildirdi . Aftermath’in 19 Mart’ta bildirdiği gibi, kısa ihbar ve köklü değişiklik pek çok kişiyi şaşırttı ve uzaktan işe alındıktan sonra işten atılıyormuş gibi hisseden personelin hayal kırıklığına uğramasına yol açtı .

Rockstar’ın ofise geri dönme yetkisini vermesinin ana nedeninin güvenlik ve kalite olduğu bildirilirken, olası misillemeyi önlemek için isimlerini gizli tutmak isteyen kaynaklar bana GTA 6’daki geliştirmenin “geride kalmaya” başladığını söyledi. Bana bunun Rockstar’daki liderliği gerginleştirdiği ve oyunun 2025 penceresini kaçırıp 2026’ya kaymasından endişe duyduğu söylendi ve bu da şirketin Nisan ayında ofise geri dönmek için baskı yapmasının bir başka büyük nedeni.

Şu anda bana Rockstar’ın hala GTA 6’nın 2025 İlkbaharında çıkmasını “hedeflediği” söylendi. Hedef 2025’in başlarında yayınlanması olsa da kaynaklar bunun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğinden emin olmadıklarını ve 2025 Sonbaharında çıkacağını söylüyorlar. daha makul ve uygulanabilir. Bu arada oyunun 2026 yılına ertelenmesi de bir nevi “geri dönüş planı” ya da gerekiyorsa “acil durum” seçeneği olarak masada.

Ve elbette, Rockstar Games’in değişiklik yapmak veya planları değiştirmek için tarihsel olarak “son dakikaya” kadar beklediğini ve bu durum hakkında insanlarla konuşurken bana hatırlatıldığını belirtmek gerekir, bu nedenle oyunun bir sonraki fragmanı hakkında hiçbir bilgi yok. Bunu ne zaman bekleyebiliriz? Şirket geliştirme yolunda ilerlerken bir gecikmeyi yansıtmayabilir.

Kotaku Rockstar Games ile temasa geçti

Aftermath’e konuşan bir çalışan, son birkaç yılda iyileşen Rockstar Games’in, GTA VI’nın uzun gelişiminin son aşamasına girmesiylebirlikte yeniden geliştirme krizine girebileceği yönündeki endişelerini paylaştı.

Bir Rockstar çalışanı Aftermath’e “Buna geri dönme konusunda endişeliyiz” dedi.

“İkisinde de sorun olan birkaç projeden geçtim. İlki son derece zordu. O zamanlar çok daha az gri saçlarım vardı. … Bu zehirli kültürü ortadan kaldırmak için şirket olarak attığımız adımlara devam etmek istiyoruz.”

Oyun şirket içinde 2025’in sonuna kadar ertelense veya kamuya açık olarak 2026’ya ertelense bile bu, kendi istekleri dışında ofise dönmeye zorlanan işçilerin sıkıntı çekmeyeceği anlamına gelmiyor. Aslında, bazen gecikmeler sadece daha fazla sıkıntı anlamına gelir . Ne olursa olsun, GTA 6’nın son yıldaki gelişiminin, şirketin 2025’in başlarında hedeflediği gibi kolay veya hızlı olmayacağı açık .

Kaynak: https://kotaku.com/

0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz
Devamını Oku

Sony PlayStation Oyunları PC’ye Geliyor!

Uzun zamandır beklenen haber geldi: Sony, PlayStation oyunlarını PC’ye getirmeye başlıyor! Bu, PlayStation’a özel birçok oyunu oynamak için…