Fast Sisteminde Neden Kesinti Yaşandı?

FAST Nedir?

Merkez Bankası’nın geçtiğimiz senelerde yayına aldığı FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi) sistemi ile farklı bankalardaki hesapları arasındaki para transferlerini saniyeler içerisinde 7/24 yapabilirsiniz. Bu sayede,EFT’lerde zaman sınırı ortadan kalkmış oluyor.

FAST Sisteminde Ne Oldu?

Haftanın ilk işlem günü olan 15 Ocak 2024 Pazartesi günü, FAST sisteminde teknik bir arıza meydana geldi. Bu arıza nedeniyle, FAST sistemi ile para transferi yapmak isteyen vatandaşlar mağdur oldu. FAST sistemi ile para transferi yapmaya çalışanlar, “Fast sistemindeki alt yapı çalışması nedeniyle geçici bir süre FAST ile para transferi gerçekleştirilememektedir” şeklinde bir uyarı mesajı ile karşılaştı. Bu durum, para transferi yapmak için acelesi olan veya acil ihtiyacı olan vatandaşları zor durumda bıraktı.

Sorun Nasıl Çözüldü?

FAST sisteminde yaşanan sorun, yaklaşık 2 saat sürdü. Saat 9.48 itibarıyla, FAST sistemi yeniden çalışmaya başladı. Vatandaşlar, FAST sistemi ile para transferi yapmaya devam edebildi. FAST sisteminin çökmesine neden olan teknik arızanın ne olduğu ise henüz açıklanmadı.

Bankalardan Açıklama Geldi

FAST sisteminde yaşanan sorunun ardından, bankalar tarafından resmi bir açıklama yapıldı. Bankalar Birliği, yaptığı yazılı açıklamada, FAST sisteminde yaşanan sorunun, sistemin alt yapısında yapılan bir güncelleme çalışması nedeniyle meydana geldiğini belirtti. Açıklamada, “FAST sisteminde, 15 Ocak 2024 Pazartesi günü saat 07.50-09.48 arasında, sistemin alt yapısında yapılan bir güncelleme çalışması nedeniyle, geçici bir süre para transferi gerçekleştirilememiştir. Sorun, ilgili kurumlar tarafından hızla giderilmiş ve sistem normal çalışmasına dönmüştür. Yaşanan sorun nedeniyle, FAST sistemi ile para transferi yapmak isteyen vatandaşlarımızdan özür dileriz” denildi.

Açıklamada, FAST sisteminin güvenli ve hızlı bir para transferi sistemi olduğu, vatandaşların bu sistemi gönül rahatlığıyla kullanabileceği, herhangi bir mağduriyet yaşanmadığı da vurgulandı. Açıklamada, FAST sisteminin çökmesinin arkasında başka nedenler aranmaması, asılsız iddia ve spekülasyonlara itibar edilmemesi de istendi.

0 Shares:
Ayrıca beğenebilirsiniz
Devamını Oku

Xiaomi’nin İlk Otomobili: SU7

Xiaomi’nin İlk Otomobili: SU7 Çinli teknoloji devi Xiaomi, 2023’te ilk elektrikli otomobili SU7’yi tanıttı. SU7, “Speed Ultra” anlamına…
Devamını Oku

Ocak 2024 PS Plus Oyunları

PlayStation Plus aboneleri, Ocak ayı boyunca üç ücretsiz oyuna erişebilecekler. Bu oyunlar arasında, Asobo Studio’nun ödüllü macera oyunu…