Directadmin Üzerinden Php İçin Otomatik Oturum Açma Nasıl Etkinleştirilir?

Son zamanlarda cPanel’den DirectAdmin’e geçişle birlikte, karışıklık yaratan bir alan PHPMyAdmin erişimiyle sonuçlandı. Karışıklığın nedenini ve bunu çözecek/önleyecek çözümü açıklayalım.
Yakın zamana kadar DirectAdmin’de PHPMyAdmin erişimi oturum açmayı gerektiriyordu. Bu oturum açma işlemi, veritabanı kullanıcısının kimlik bilgilerini gerektirir (genellikle sitenin yapılandırma dosyasında bulunur). Yani, panelde bir veritabanı, bir veritabanı kullanıcısı ve bir veritabanı kullanıcısı şifresi oluşturduktan sonra, bu kimlik bilgilerini, yeni oluşturulan veritabanını yönetmek üzere PHPMyAdmin’de oturum açmak için kullanabilirsiniz.

CPanel ile, o cPanel kullanıcısı altında oluşturulan tüm tablolar için cPanel kullanıcısına erişim izni verirler. Böylece, söz konusu cPanel kullanıcısı olarak kimlik doğrulaması zaten yapılmış olan cPanel arayüzünden tek bir tıklamayla, bir son kullanıcı, cPanel kullanıcısının sahip olduğu tüm siteler için tüm veritabanlarına erişim sağlayacak şekilde PHPMyAdmin’de otomatik olarak oturum açacaktır.

Bir istemci DirectAdmin’e geçiş yaptığında, panelde oturum açtıktan ve oturum açma ayrıntıları istendikten sonra PHPMyAdmin’e erişmeye çalışır. DirectAdmin kullanıcısının kimlik bilgilerinin işe yarayacağını varsayarlar ancak bunun yerine veritabanı kullanıcısının kimlik bilgilerini DirectAdmin’e girmeleri gerekir. Oturum açmak için veritabanı kullanıcısının kullanıcı adını ve veritabanı kullanıcısının şifresini girdilerse, yalnızca o veritabanı kullanıcısının erişim ayrıcalıklarına sahip olduğu veritabanlarına (genellikle yalnızca bir tane) erişebilirler.

Karışıklığı hafifletmek ve PHPMyAdmin’in kullanımını kolaylaştırmak için DirectAdmin geliştiricileri, kimliği doğrulanmış bir kullanıcının DirectAdmin arayüzünden tek bir tıklamayla PHPMyAdmin’de otomatik olarak oturum açmasına olanak tanıyan bir PHPMyAdmin SingleSignOn özelliği ekledi. Bu özellik Ekim 2019 itibarıyla varsayılan olarak devre dışıdır.

Nasıl PHPMyAdmin için DirectAdmin Aracılığıyla Otomatik Oturum Açmayı Nasıl Etkinleştirebilirsiniz?

Öncelikle /usr/local/directadmin’e gidin ve aşağıdaki komutu kullanarak one_click_pma_login’i etkinleştirin,

Daha sonra aşağıdaki komutları kullanarak paketleri güncelleyin ve yeniden oluşturun,

DirectAdmin → MySQL Yönetimi arayüzünde phpMyAdmin otomatik oturum açma seçeneğini görmelisiniz.

Çözüm

Artık DirectAdmin aracılığıyla phpMyAdmin için otomatik oturum açmanın nasıl etkinleştirileceğini inceledik. Bu seçeneğin etkinleştirilmesi, phpMyAdmin arayüzünde kullanıcı adı ve parola kullanarak oturum açmak için kullanılan geleneksel yöntemi ortadan kaldırmanıza yardımcı olacaktır.

0 Shares:
Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ayrıca beğenebilirsiniz